Apelsin kola bar

recept

Apelsinkola bars

 

En underbar liten sötsak som är lätt att äta förmycket av..

Arbetsbeskrivning

Botten:

Arbeta snabbt samman ingredienserna till en deg. Klä en liten ugnsform med kanter med bakplåtspapper och tryck ut degen till en botten. Nagga och grädda botten gyllengul på 175° varmluft eller 200° vanlig ugnsvärme i 15-20 minuter. Låt kallna.

 

Kolafyllning

Koka upp samtliga ingredienser i en kastrull under ständig omrörning i botten. Sänk värmen och låt småputtra under 5 min (och omrörning!) tills kolan tjocknar och börjar släppa kanterna. Häll kolan över pajbotten och låt stelna. Låt kallna övertäckt i kylen.

 

Chokladtopp

Hacka och smält försiktigt chokladen i mikron under korta intervaller eller i vattenbad under omrörning. Blanda med oljan och häll över kakan. Låt stelna i kylen.

 

Skär kakan i bitar och servera kalla!

 

 

Ingredienser

 

Botten:

100 g smör

0,5 dl socker

1 tsk vaniljsocker

en nypa salt

2,5 dl vetemjöl

1 msk kallt vatten

 

Kolafyllning:

1 burk sötad kondenserad mjllk (395 g)

50 g smör

0,5 dl mjukt farinsocker

1 tsk vaniljsocker

1 krm salt

skala av 1 apelsin

 

Chokladtäcke:

150 g mjölkchoklad

1-2 msk neutral olja

 

 

www.culinary.se

Johan Pihl

Telephone: +46 737 33 25 90

Email: johan.pihl@culinary.se