En underbar liten sötsak som är lätt att äta förmycket av..
Arbetsbeskrivning
Botten:
Arbeta snabbt samman ingredienserna till en deg. Klä en liten ugnsform med kanter med bakplåtspapper och tryck ut degen till en botten. Nagga och grädda botten gyllengul på 175° varmluft eller 200° vanlig ugnsvärme i 15-20 minuter. Låt kallna.
Kolafyllning
Koka upp samtliga ingredienser i en kastrull under ständig omrörning i botten. Sänk värmen och låt småputtra under 5 min (och omrörning!) tills kolan tjocknar och börjar släppa kanterna. Häll kolan över pajbotten och låt stelna. Låt kallna övertäckt i kylen.
Chokladtopp
Hacka och smält försiktigt chokladen i mikron under korta intervaller eller i vattenbad under omrörning. Blanda med oljan och häll över kakan. Låt stelna i kylen.
Skär kakan i bitar och servera kalla!
Ingredienser
Botten:
100 g smör
0,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
en nypa salt
2,5 dl vetemjöl
1 msk kallt vatten
Kolafyllning:
1 burk sötad kondenserad mjllk (395 g)
50 g smör
0,5 dl mjukt farinsocker
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
skala av 1 apelsin
Chokladtäcke:
150 g mjölkchoklad
1-2 msk neutral olja
www.culinary.se
Johan Pihl
Telephone: +46 737 33 25 90
Email: johan.pihl@culinary.se