CV

Biography

 

Kortfattat CV för Johan Pihl.

Johan Pihl började sin bana innom restaurangbranchen 1998 med att läsa tre år på Agnebergsgymnasiets Hotell & Restaurangprogram, inriktning restaurangkök.

Våren 2000 tillbringades i Torekov hos bröderna Rickard och Robert Nilsson på restaurang "Kattegatt Gastronomi & Logi" Kattegatt var vida kännt som en av sveriges absoluta toppkrogar, med Rickard och Robert som kökschefer (båda har vunnit Årets kock, Nordiska mästerskapen, har medverkat i kockladslaget och åtskilliga andra tävlingar samt TV-program)

År 2000 gavs även möjligheten till en intensiv utbildning med bageri och konditormästaren Jan Hedh. En intensiv period av bakning och matlagning där smak, tradition och estetik samlades.

Sommaren 2001 arbetar Johan som en av tre kökschefer på uppdrag av Svenska Scoutförbundet under ett nationellt storläger i Kristianstad. Organisation, inköp, servering och tillredning av frukost, lunch och middag för 1600 funktionärer under två veckors tid.

2003 började Johan studera på Institutionen för Restaurang och Måltidskunskap, Örebro Universitet, även kallat Restauranghögskolan i Grythyttan. Tre års utbildning innom måltidsämbetet gav kunskaper kring sensorik, hantverk, måltidskultur, ekonomistyrning, ekonomiledning, måltidsestetik, eventarbete, näringslära, livsmedelsteknologi, kemi, livsmedelsbiologi, etc.

2003 medverkade Johan som en av de ansvariga kockarna under "Nobel Night Cap", Nobelfestens officiella efterfest. Här gällde det att till sju olika teman servera mat till merparten av alla som tidigare gästat den stora galamiddagen i Stadshuset.

2004 är Johan ansvarig kökschef för ett antal cermoinella middagar arrangerade av Örebro Universitet och Carl-Jan Granqust på Saxå herrgård, här syns gäster som ministrar, landshövdingar, företagsledare och diplomater. Projektet innefattade allt från inbjudningar, till estetisk utsmyckning, bordsplaceringer, menyer, personal, händelseförlopp och återrapportering efter avslutat event.

Under åren 2003-2005 medverkar Johan som antingen kökschef, projektledare eller medlem i projektledningsgrupper för flertalet cermoniella måltidsevent, allt från stora middagar i Karlskogaföretaget Bofors bergrum med 400 gäster till små mingelbufféer.

Sommaren 2005 börjar Johan som kökschef för Gullmarsstrand Hotell & Konferens i Fiskebäckskil, en av sveriges absolut främsta konferensanläggningar. Under åren formas måltidskoncept och restaurangverksamheten utveckas och slutligen skaps även konceptet kring privatgäster, var på Gullmarsstrand har tagit sig till en nivå som vilken toppkrog i storstäderna som helst. Johan arbetar även med att göra Gullmarsstrand till en del av Västsvensk Mersmak och tydligt spegla den Bohuslänska och västsvenska måltidskulturen.

Under 2007 leder Johan arbete med att ta fram måltidskoncept och menyer i samband med att SAAB väljer att förlägga sin lansering av modell 9.3 på Gullmarsstrand. Johan deltar även förhandlingsarbetet och förarbetet för att ro i land avtalet, vilket ledde till en av SAABs genom tiderna bäst genomförda lansering.

Sedan början av 2009 arbetar Johan även med konsultverksamhet och olika typer av rådgivning till andra aktörer innom restaurang- och mötesbranschen samt med konceptutveckling och eventarrangemang.

2010-2013 arbetar Johan på Nösunds Värdshus, Orust, där ännu en resa tar sin början i utveckling av måltidskoncept. Johan delarhär sin tid mellan matlagningsstudion och restaurangköket samt marknadföring innom sociala medier och verksamhetsutveckling.

Noveber 2013 bär resan av mot Göteborg och Johan är kökschef för Restaurang ETT, en del av Profilrestauranger/Ligula Hospitality Group.

 

Sedan 1 juni 2015 är Johan anställd av Winn Hotell Group som Executive Chef på Radisson Blu Riverside, Göteborg.

Johan Lundgren

Executive Chef

 

Phone: +46 (0)737-33 52 90

Email: johan.pihl@culinary.se

Address: Remsnidaregatan 9

415 06 GÖTEBORG

Sweden

Skills

 

Turpis neque donec pede

laoreet interdum magnaenim.

 

Ante veniam magna ullamco leo proin proin ante ullamco magna leo veniam leo magna ullamco ante proin veniam magna ante veniam ullamco proin leo.

www.culinary.se

Johan Pihl

Telephone: +46 737 33 25 90

Email: johan.pihl@culinary.se